Uw eigen adviseurs

Arno Voogd

Arno VoogdArno Voogd is oprichter en directeur van Inter-France, een Nederlands kantoor, gespecialiseerd in advisering en begeleiding van nederlandse kopers bij aankoop van onroerend goed en bedrijfsovernames in Frankrijk.
Vanuit een jarenlange ervaring als bemiddelings-organisatie is Inter-France uitgegroeid tot een uniek aanspreekpunt voor een ieder die betrokken is in een transactie of belangen in Frankrijk. Inter-France biedt volledige juridische en praktische ondersteuning tijdens en na het koopproces en is u goed van dienst bij het voeren van aankoop-onderhandelingen, het verzorgen van taxaties en bouwkundige inspecties in geheel Frankrijk en bovendien bij het verkrijgen van een passende financiering of hypotheek.
Inter-France beschikt over diverse steunpunten in Frankrijk, om van daaruit uw belangen optimaal te kunnen behartigen. Arno Voogd is werkzaam als allround adviseur en aankopend makelaar.

Frank van DijkDrs. Frank van Dijk, adviseur aspirant ondernemers

Frank van Dijk heeft, na een afwisselende internationale carrière binnen de sport, financiën, consultancy en olie & gas industrie, in 2005 een camping / restaurant overgenomen nabij Grenoble. In 2009 was hij genoodzaakt de onderneming weer te verkopen vanwege privé omstandigheden van zijn zakenpartner. Frank is coördinator van de Franse Vastgoedkantoren van Inter-France, die onder de naam “Sympa-Immobilier” een grote populariteit genieten. Inmiddels weer terug in Nederland is Frank daarnaast bij uitstek een ervaringsdeskundige op het gebied van het opzetten/overnemen van een camping of horecabedrijf in de toeristische branche.

Maître Antoine Hurel, notaris

Antoine HurelEen van onze relaties in Frankrijk is Antoine Hurel, notaris te Parijs; hij is landelijk werkzaam en behartigt in samenwerking met Inter/France de belangen van Nederlandse kopers van Onroerend Goed in Frankrijk. Als notaris is hij expert op het gebied van onroerendgoed-transakties en tot zijn taken behoren o.a. de controle van en/of het inwinnen van informatie omtrent eigendomsbewijzen, hypothecaire inschrijvingen, kadastrale stukken, bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden, recht van voorkoop door derden en vele andere elementen die een correct verloop van een transactie dienen te waarborgen. Daarnaast zal hij optreden als (mede)redacteur van de authentieke akte, waarin de eigendomsoverdracht van Uw aankoop wordt vastgelegd, dit veelal in samenwerking met de plaatselijke notaris, die echter, zo leert de praktijk, voornamelijk voor de verkopende partij werkzaam zal zijn. De notaris van de koper heeft hierbij de taak om een maximum aan garanties te implementeren in de authentieke akte om de koper te behoeden voor onaangename verrassingen. Uw notaris speelt een belangrijke rol bij het opstellen en passeren van de aktes om u tot op het laatste moment te kunnen verzekeren van een correcte transactie.

Marjan Faber, assistente expertise en aankoopbegeleiding

Marjan Faber bouwspecialist voor Inter-FranceMarjan Faber is in Nederland ruim 15 jaar werkzaam geweest als projectmanager. Inmiddels 17 jaar woonachtig in Frankrijk waar zij samen met haar partner actief is in de bouwsector waar zij vele verbouwingen regelt en uitvoerde. Met deze bouwkennis, inzicht in vastgoedtransacties en haar achtergrond als projectmanager een waardevol teamlid bij Inter-France Expertises. Marjan is actief bij de behartiging van belangen van onze opdrachtgevers in heel Frankrijk. Zij onderzoekt omgevingsfactoren en kadastrale aspecten, kijkt naar (ver)bouwmogelijkheden, doet bouwaanvragen, vraagt vergunningen aan, biedt support bij het overzetten van nutsvoorzieningen en helpt onze klanten bij allerlei praktische zaken. Daarnaast verzorgt zij de communicatie tussen clienten, makelaars en notarissen bij aankoop- en verkoopdossiers. Zij streeft er altijd naar dat alle partijen aan het eind van het proces met een goed gevoel de laatste handtekening kunnen zetten.

Mr. Rob van Schijndel, belastingadviseur

Rob van SchijndelRob van Schijndel is een praktisch ingestelde belastingadviseur, woonachtig in Zuid-Frankrijk. Hij heeft zich, na een aantal jaren in Nederland bij twee grote belastingadvieskantoren gewerkt te hebben, gespecialiseerd in de emigratieproblematiek. Sinds het begin van 2007 heeft hij een zelfstandige praktijk in Céret.
Zowel particulieren als ondernemers kunnen bij hem terecht met vragen over de emigratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen over de gevolgen van de inkomstenbelasting ten aanzien van beide landen, vraagstukken over de sociale verzekeringen en specifieke vragen omtrent Nederlandse en Franse wetgeving (keuzerecht binnenlandse belastingplicht, plus-value etc.). Zijn kracht is de betrokkenheid met zijn cliënten. Hij wil samen met de cliënt werken aan de beste oplossing, zonder een standaard cliënt - adviseur relatie. In vergelijking met andere (internationale) adviseurs is zijn uurtarief gunstig.

Cabinet d'Avocats Maître Christophe Gérard

Christophe GérardChristophe Gérard is een ervaren advocaat aan het gerechtshof van Parijs en beschikt over een dynamisch kantoor met een vestiging nabij de "Arc de Triomphe".
Het kantoor is werkzaam in geheel Frankrijk en is gespecialiseerd in de juridische begeleiding en advisering van zowel particulieren als bedrijven bij onroerendgoed- transacties en overnames van zowel kleine als middelgrote bedrijven. Daarnaast is er een adviespraktijk voor alle civiel- en ondernemingsrechtelijke onderwerpen.
De cliënten zijn zowel afkomstig uit Frankrijk als uit Nederland, waarbij vanuit Nederland vooral kopers van Frans onroerend goed en bedrijfsactiviteiten in de toeristische sector met raad en daad worden bijgestaan. Het kantoor van Mr. Christophe Gérard heeft gekozen voor een samenwerkingsverband met Inter-France om Nederlandse en Nederlandstalige cliënten optimaal van dienst te zijn bij de behartiging van hun belangen in Frankrijk.

Wilm Snellenberg, bouwkundig ingenieur

Wilm SnellenbergIngenieur Wilm Snellenberg behaalde in 1976 het HTS-diploma Bouwkunde en heeft aanvullende technische studies gedaan. In Nederland en Frankrijk heeft hij veel bouw- en verbouwprojecten begeleid en daarnaast ca 3000 bouwkundige keuringen op zijn naam staan.Loes Suerink, beëdigd Vertaler, lid Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers

Loes SuerinkLoes Suerink, bachelor of communication, is deskundig inzake het uitwisselen van informatie en verzorgt al uw correspondentie, digitale- of mondelinge contacten met diverse instanties, privé-ondernemingen of overheidsbedrijven, in Frankrijk en Nederland. Zij beschikt over een uitgebreide kennis van de Nederlandse én Franse maatschappij, met name op het terrein van economie en toerisme, rechtspraak, kunst en cultuur, geschiedenis, politiek, onderwijs en gezondheidszorg. Haar achtergrond als makelaar biedt haar bovendien de mogelijkheid werkzaamheden verbonden aan de aankoop van onroerend goed een extra dimensie te geven. Zij onderschrijft de gedragscodes voor vertalers, stelt zich integer op en uiteraard gaat haar vertaalbureau “Idem Dito” vertrouwelijk om met informatie die haar door haar werkzaamheden bereikt. Voor Inter-France verzorgt zij zaken als correspondentie, tolkwerkzaamheden, het maken van (beëdigde) vertalingen vanuit en naar het Frans en het onderhouden van diverse contacten tussen Nederlands- en Franstalige instanties.

Jos Hellebrekers, internationaal fiscaal adviseur

Jos HellebrekersJos Hellebrekers is als belastingadviseur verbonden aan een in Rotterdam gevestigde belastingadviespraktijk, gespecialiseerd in internationaal belastingrecht, onder andere met betrekking tot migratie van particulieren en werknemers, emigratie, grensoverschrijdende transacties enz. Eén van zijn specialisaties is advisering van Nederlandse particulieren, (startende) ondernemers en ondernemingen die gemeenschappelijk hebben dat zij in Frankrijk onroerend goed aankopen, en eventueel ook naar Frankrijk emigreren of aldaar ondernemingsactiviteiten starten. De fiscale ondernemingspraktijk – bedrijfsoverdrachten, bedrijven die (een deel van) hun activiteiten naar Frankrijk verleggen, enz. - is te divers om in één zin samen te kunnen vatten. Zijn expertise is beschikbaar voor reguliere cliënten, doch ook op ad hoc basis. Waar nodig of wenselijk coördineert hij de werkzaamheden van andere betrokken Franse en/of Nederlandse adviseurs (accountants, advocaten of belastingadviseurs) en worden zijn conclusies met die van hun afgestemd.

Els Rummens, architecte

Els RummensArchitect Els Rummens heeft een dynamisch en 2-talig architectenbureau, dat u graag van dienst is bij de realisatie van nieuwbouw of verbouwingen van woonhuizen, maar tevens over veel ervaring beschikt waar het gaat om de ontwikkeling en uitbreiding van toeristische projecten zoals campings en chambres d’hôtes en alle daarmee samenhangende vergunning-aanvragen. Els biedt daarbij het grote voordeel van de Nederlandstalige communicatie in de vaak complexe dossiers. Afhankelijk van de aard en importantie van projecten zijn zij werkzaam in geheel Frankrijk.

Bart Ubbels, praktische begeleiding van ondernemers in de toeristische branche

Bart UbbelsBart heeft meer dan 20 jaar werkervaring in de horeca, partycatering en recreatie. In zijn eigen bedrijf en bij verschillende werkgevers als Amsterdam RAI Catering, Groupe Elior en Servex (NS) heeft hij te maken gehad met de operationele en organisatorische kant van het vak. Voor meerdere werkgevers heeft hij verlieslatende horeca locaties omgeturnd tot renderende exploitaties. Naast zijn werk heeft Bart onder andere Bedrijfskunde en NIMA gestudeerd. Verder is hij opgeleid tot groepstrainer en is hierdoor in staat praktijkgerichte cursussen te verzorgen binnen zijn vakgebied. Samen met zijn vrouw Edith heeft hij in 2007 een vakantiehuis gekocht in Noord-Frankrijk, wat ze enkele jaren met succes hebben verhuurd. In 2010 hebben zij het roer omgegooid en een camping en chambres d’hôtes opgestart in de Auvergne. Inmiddels hebben zij gedurende zes maanden per jaar een goede bezetting en een hoge horecaomzet.

Bart kan op een praktische wijze begeleiding geven om de bestaande bedrijfsvoering of marketing van een toeristisch – of horecabedrijf door te lichten en te zorgen voor meer omzet, betere service en meer resultaat.

Petra Schmitz, mediator/bemiddelaar

Petra SchmitzPetra Schmitz is sinds 2014 werkzaam als mediator/bemiddelaar. Haar specialisatie is familie, arbeid en zakelijk voor Nederlanders in het buitenland. Ze kan klanten online van dienst zijn. Het maakt dus niet uit waar u zelf woont of werkt, u kunt altijd geholpen worden. Petra houdt van een open en respectvolle communicatie en biedt u structuur en overzicht. Zij staat u graag bij in een conflict met een werknemer of werkgever, met bijvoorbeeld een aannemer of voor de afhandeling van een echtscheiding. Tevens kan Petra bemiddelen in familiekwesties van allerlei aard, bijvoorbeeld als een huis in Frankrijk daarin een rol speelt.

Ronald Claes, financieel adviseur

Ronald Claes, financieel adviseurRonald Claes is een ervaren en betrokken adviseur die Nederlanders en Belgen bijstaat bij het realiseren van hun Franse plannen door het vinden van de juiste financiering. Ronald is al meer dan 30 jaar actief in de financiële sector. Na meer dan 10 jaar voor Nederlandse en Belgische banken te hebben gewerkt heeft hij zich toegelegd op de financiering van woningen en bedrijven in Frankrijk.


Dick Goosen, webmaster en internetspecialist

Dick GoosenDick is beheerder en eigenaar van de Franimo internationale websites voor Frans onroerend goed. Hij kan u van dienst zijn bij het gehele online traject voor uw nieuwe Franse activiteit. Een voorbeeld? Tsja, laten we het maar verklappen maar de website die u op dit moment bezoekt is ook geheel door Dick ontworpen.

Gratis advies!

Voor advies in concrete situaties kunt U ons Uw vraagstelling voorleggen, waarna wij U onze visie op een oplossing of te ondernemen stappen zonder kosten zullen doen toekomen. Uw vraagstelling ontvangen wij graag per e-mail info@interfrance.nl.

Legt U ons gerust Uw situatie of probleemstelling voor, een eerste advies is geheel vrijblijvend! U kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier.